22 MAYIS DÜNYA BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK GÜNÜ

/ 14 Mayıs 2019 / / yorumsuz
22 MAYIS DÜNYA BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK GÜNÜ

22 MAYIS DÜNYA BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMI

“Biyolojik çeşitliliğimiz demek, gıdamız ve sağlığımız demektir”

OSMAN ÜNYAZICI İLKOKULU 3/D SINIFI, 22 Mayıs 2019

1- Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü sunumu ve temayla ilgili tombala oyunu (DOSDER tarafından)

2- Bitki ve tohum eşleştirme

Öğrenciler tarafından hazırlanan bitki ve tohum eşleştirme kartları karışık olarak sınıfa dağıtılarak oyun oynanacak

3- Sergi gezme ve bilgi alma

Öğrenciler tema ile ilgili resim sergisi ve gruplaşarak atık malzemelerden kendi tasarımları ile arı oteli, kuş yemliği ve suluğu gibi çalışmalarından karma bir sergi oluşturacaklar

4- Maske ve uçurtma çalışması

Nesli tehlike altında bulunan türlerimizle ilgili maske ve uçurtma çalışmaları ile bahçede oyun oynama (besin zinciri ve uçurtmaları uçurma)

5- Öğrencilerimizin okul bahçesinde hazırladıkları kompost çalışmasının incelenmesi ve tartışma

6- Öğrencilerimize Doğa Dostu Çocuk Programına katılım ve Birleşmiş Milletler YUNGA Programı Uluslararası Sertifikalarının verilmesi

7- Teşekkür, Kapanış

DOĞA DOSTU ÇOCUK PROGRAMI (DODO)

Derneğimizin 5-12 yaş arası çocukların etkinlikler ve oyunlar yoluyla doğa ve çevre korumaya aktif   katılımını sağlamaktır. Programın kısa ismi DODO aynı zamanda geçmişte nesli insanlar tarafından yok   edilmiş doğa koruma sembolü bir kuşun adıdır. DODO programı kapsamında derneğimizce düzenlenen   etkinliklere aktif katılım sağlayan ve çevre dostu uygulamaları hayata geçiren çocuklar bireysel, sınıf veya  okul olarak DODO Sertifikası verilerek ödüllendirilmektedir.