3. YILIN EN SEVİLEN AĞACI YARIŞMASI ADAYLARINI BELİRLİYORUZ

/ 24 Şubat 2022 / / yorumsuz
3. YILIN EN SEVİLEN AĞACI YARIŞMASI ADAYLARINI BELİRLİYORUZ

Uzun yıllar tarihe tanıklık etmiş olan ağaçlar zor günlerde bizlere geleceğe dair mücadele ve yaşama tutunma umudu verirler. Ekosistemlerimizin tahribi sonucunda dünyada meydana gelen salgın hastalıklara karşı da tıpkı ağaçlar gibi mücadele ederek yaşama tutunmalıyız diyerek Derneğimizce 2020 yılında doğa dostlarıyla birlikte en çok sevilen ağaç yarışması düzenlemeye karar verdik. Bu yıl 3. sünü düzenleyeceğimiz yarışmamızın adaylarını bekliyoruz. Geçen yılların ağaçlarını aşağıda bulabilirsiniz.

2020 Yılının En Sevilen Ağaçları

2021 Yılının En Sevilen Ağaçları

Bütün ağaçlar özeldir ve sevgiyi hak ederler. Yarışmamızı ağaçlarımızı tanıtmak, onlara olan ilgimizi ve merakımızı uyandırmak için düzenlediğimizi belirterek bu yıl da yarışma adaylarımızı bekliyoruz. Adaylar 21 Mart Uluslararası Ormanlar Günü elektronik oylamaya açılacak ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde de sonuçlarımızı duyuracağız.

Siz de 2022 yılı için tanıtılması gerektiğini düşündüğünüz en az 100 yaşında olan ağacınızın güzel bir fotoğrafını, yerini ve kısa bir tanıtım veya hikayesini bilgi@dosder.org.tr e-posta adresimize gönderebilirsiniz. Herkese açık Yılın En Sevilen Ağacı Facebook Grubuna katılarak paylaşımlarınızı yapabilirsiniz.